Kako izbrati prave boksarske rokavice?

Kako izbrati prave boksarske rokavice? Poznate koga, ki se, ali se je začel ukvarjati z novim športom, a ni vedel točno kakšno opremo potrebuje zase? Mi smo jih, v več kot 21-ih letih, od kar se ukvarjamo s proizvodnjo in prodajo boksarske opreme, spoznali mnogo…

Ker želimo, da so naše stranke zadovoljne s SUD-ovimi izdelki, ob tem pa vam želimo ponuditi celotno storitev pri izbiri vse opreme na SUD-ovi spletni strani, smo se odločili in vam napisali 5 smernic. Le-teh se lahko držite pri nakupu svojih boksarskih rokavic in tako poskrbite, da bodo kupljene rokavice res najbolj primerne za veše potrebe, želje in pričakovanja. Izbira rokavic naj bo v prvi vrsti odvisna od namena uporabe rokavic.

Razdelili smo vas v 5 kategorij:

  • Torej, če ste začetnik, čisti rekreativec, nimate tekmovalnih ambicij in boste boksarske rokavice uporabljali predvsem za rekreativni trening, lažji sparing s kontroliranimi udarci in “shadow”. Pri tem pa vam je pomembna tudi cena rokavic. Potem vam priporočamo, da izberete med 10 ali 12 unčnimi boksarskimi rokavicami izdelanimi iz umetnega usnja. Rokavice naj bodo polnjene s kvaliteno peno, ki dobro absorbira udarce, saj bose tako zaščitili sebe (svoje roke) in pa tudi nasprotnika pred nepotrebnimi poškodbami. Svetujemo vam, da ne izbirate najcenejših rokavic na trgu, saj veste, malo denarja malo muzike in tudi slaba zaščita.
  • Če ste začetnik, ki ima tekmovalne ambicije, vam svetujemo, da upoštevate zgoraj napisana priporočila. S tem, da je vredno razmisliti in investirati nekaj € več v kvalitetnejše rokavice. Tukaj mislimo predvsem to iz česa so rokavice izdelane. Izbirajte med usnjenimi rokavicami ali rokavicami iz zelo kakovostnega umetnega usnja. Pozorni bodite, da kupite sparing- trening rokavice, saj imajo le-te drugačno, posebaj prilagojeno peno in se razlikujejo od tekmovalnih boksarskih rokavic. Cena teh rokavic se giblje pribljižno med 40€ in 60€.
  • Če trenirate že vsaj eno leto, trening boksa vam je všeč in bi z njim nadaljevali. Nimate pa tekmovalnih ambicij, vam svetujemo, da razmislite o nakupu trening boksarskih rokavic srednjega cenovnega ranga (40-60€) 14 ali 16oz težine. Večje, težje in bolj varne rokavice vam bodo dobro služile pri vašem sparingu. Ob tem pa bo dodatna teža na rokah poskrbela za še boljši trening vaših rok.

Vsi, ki imate tekmovalne ambicije, vam svetujemo, da imate vsaj 2 para boksarskih rokavic.

  • Če trenirate že vsaj eno leto in imate tekmovalne ambicije, vam svetujemo da razmislite o nakupu vsaj dveh parov rokavic. Ene rokavice naj bodo trening rokavice (14 ali 16oz), druge pa tekmovalne (10oz). Glede na to, da imate tekmovalne ambicije in verjetno trenirate vsaj 4x tedensko, vam svetujemo, da pri svoji opremi ne varčujete in izbirate med rokavicami srednjega oz. višjega cenovnega- kakovostnega razreda. Gre namreč za vašo varnost in vaše zdravje.
  • Če trenirate na boksarski vreči, razmislite o nakupu rokavic za trening na boksarski vreči. Zakaj? Le-te so prilagojene za tovrstni trening. Primerno zaščitijo vaše roke, so drugače oblikovane in so konec koncev trpežnejše. Navadno pa so tudi cenejše od ostalih trening ali tekmovalnih boksarskih rokavic. Podobno, kot potrebujete za trening košarke drugačne športne copate, kot za tek ali planinarjenje.

Kako izbrati prave boksarske rokavice?

Upam, da to ni več vprašanje, ki se vam poraja, v kolikor kupujete rokavice za boks.
Če imate tudi sami kakšno izkušnjo, kako ste se odličili, bomo veseli vašega komentarja. Še bolj pa bomo veseli, če nam zaupate, kako vam je naš članek pomagal pri vaši odločitvi ob nakupovanju boksarkih rokavic.

boksarske rokavice SUD
Otroske rokavice za boks
rokavice za boks SUD
rokavice za boks sud 16oz
boksarske rokavice "AIBA"
Rokavice-za-boks-umetno-usnje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

16 + fifteen =