SUD-ov brezplačni on line katalog za sezono 2020/21.

SUD-ov brezplačni katalog za sezono 2020/21 v PDF obliki.

Otroški ščitnik za zobe Clencher

Koda izdelka 81404
€11.00
Na zalogi
1
Podrobnosti o izdelku

Otroški ščitnik za zobe Clencher

Otroški ščitnik za zobe Clencher je izdelan iz posebne gumijaste mase, ki jo pred uporabo ščitnika oblikujete po svojih zobeh. Ščitnik se priporoča pri treningih vseh kontaktnih športov, kjer lahko pride do poškodbe (namerno ali nenamerno) zob.

Otroški ščitnik za zobe Clencher se uporablja, kot preventivno zaščito pred poškodbami zob in ustne votline pri vseh vrstah kontaktnih športov. Ščitnik za zobe Clencher pomaga varovati tako zobe, dlesni in jezik pred morebitnimi poškodbami med športno aktivnostjo. Najpogosteje se poškodbe na zobeh zgodijo, ko zaradi udarca v čeljust v ustih zob udari ob zob (ali imamo jezik med zobmi in si ga poškodujemo…) in se lahko zaradi tega okruši, ali poči.

Drugi najpogostejši dejavnik pri poškodbi zob in dlesni pa so namerni ali nenamerni udarci nasprotnikov ali soigralcev med igro ali borbo. Ščitnik za zobe bo zobe in ustno votlino zaščitil v obeh primerih, saj zob ne more več udariti ob zob. Prav tako pa zunanji udarec ne bo zoba zadel direktno in ga s tem poškodoval, ampak udari ob ščitnik, udarec ublaži.

Ščitnik si vsak posameznik oblikuje individualno. In sicer tako, da na ščitnik namestimo priloženo plastično palčko. Nato ga pomočimo v vrelo vodo za 15 sekund. Po 15ih sekundah ga vzamete ven, za sekundo pomočite v mrzlo vodo in nato namestite na zobe. Čim bolj tesno ga stisnete k zobem, izsesate zrak, ga z jezikom potisnete čim bližje zobem in dlesni. Z zobmi tudi na rahlo ugriznete v ščitnik za zobe, tako da v ščitniku pustite odtis zob. Tako, da vam ščitnik čim lepše paše na vaše zobe. Ščitnik nato ohladite, odstranite palčko in ga še enkrat preizkusite. Na zobe se vam more lepo prilegati.

V kolikor vam je ščitnik predolg, ga lahko čim lepše obrežete z ostrim nožem ali škarjami. Poskrbite, da je čim manj ostrih robov, ki vas bi lahko kasneje tiščali.

Za koga je primeren otroški ščitnik za zobe?

Otroški ščitnik za zobe Clencher je primeren za vse vrste športov, tako da ekipne (košarka, hokej, ameriški nogomet, ragbi…), kot za individualne kontaktne športe, kot so boks, in ostale borilne veščine.

Namenjen je za vse mlade športnike od nekje 8 leta starosti, pa vse dokler se čeljust ne razvije in zrastejo vsi stalni zobje.

So pa ščitniki za zgornje in spodnje zobe nekoliko specifični. Saj mora posameznik ob uporabi takega ščitnika večino dihanja opraviti skozi nos… Zato te vrste ščitnikov niso primerni za ljudi, ki imajo težave z dihanjem skozi nos.

Ob nakupu ščitnikov za zobe vam priporočamo, da si pogledate tudi našo ponudbo boksarskih vreč in tatami blazin.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje nam lahko pišete na info@sud.si in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času. Lahko pa nas tudi pokličete na 040 321 288 in vaše vprašanje bomo najverjetneje razrešili že v prvem pogovoru.

Shranite ta izdelek za kasneje