Izjava podjetja Wevit commerce d.o.o. o Pravilniku o zasebnosti 

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v spletno prodajalno sud.si, bodo varovani v skladu z veljavno zakonodajo. Vse spletne aktivnosti podjetja Wevit commerce so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Wevit commerce d.o.o., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebnih podatkov ne zbiramo, razen kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, nakupu, sodelovanju v spletnih raziskavah ali spletnih nagradnih igrah in ob prijavi na e-novice ali SMS novice SUD. Podjetje Wevit commerce d.o.o. jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

Katere osebne podatke zbiramo? 

Podjetje Wevit commerce d.o.o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu sud.si. Podjetje Wevit commerce d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Podjetje Wevit commerce d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. 

Način in namen uporabe osebnih podatkov 

Z uporabo spletnega mesta sud.si se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.Podatkov o uporabnikih podjetje Wevit commerce d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam  ali jih kakor koli tržilo drugje.  Zaposleni v podjetju Wevit commerce d.o.o. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših osebnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

  • Registracija uporabnika

V spletni trgovini sud.si/trgovina se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so sicer dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke in sicer: ime, priimek, poštni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani sud.si.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Wevit commerce d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabjalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Wevit commerce d.o.o.  podatke hrani do preklica ali odjave skladno z zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@sud.si. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član. 

  • Nakupovanje brez registracije

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot neregistrirani uporabnik, bo podjetje Wevit commerce d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Podjetje Wevit commerce d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

  • Posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Wevit commerce d.o.o. posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi. S pošiljanjem e-sporočila na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta sud.si.

  • Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih podjetje Wevit commerce d.o.o. do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in prodajnih mestih, o akcijskih ponudbah, dogodkih, nagradih igrah in drugih promocijah. Za prijavo na e-novice Wevit commerce d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, spol, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefonsko številko.  

Po vpisu elektronskega naslova v spletni obrazec uporabnik na navedeni e-naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice SUD (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da podjetje Wevit commerce d.o.o. trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Podjetje Wevit commerce d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

  • Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu sud.si lahko naslovi na elektronski naslov info@sud.si.

Svoboda izbire

Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Wevit commerce d.o.o. nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših osebnih podatkov ne boste posredovali podjetju Wevit commerce d.o.o., potem do nekaterih funkcionalnosti ali vsebin spletnega mesta ne boste imeli dostopa. V primeru spremembe vaših osebnih podatkov (poštna številka, e-naslov, poštni naslov, telefonska številka) vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@sud.si.

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov 

Podjetje Wevit commerce d.o.o. si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani alpinashop.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.) so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Wevit commerce d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani podjetja Wevit commerce d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje Wevit commerce d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo.

Podatki so lahko posredovani:

– hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo; 
– družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); 
– marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja
– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.) 
– vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; 
– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z zakonodajo. 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Wevit commerce d.o.o. se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Wevit commerce d.o.o. Podjetje Wevit commerce d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

Povezave do drugih spletnih strani

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja Wevit commerce d.o.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetje Wevit commerce d.o.o., za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Wevit commerce d.o.o. si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je Wevit commerce d.o.o., Laze pri Borovnici 32a, 1353 Borovnica, Slovenija.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, na katero lahko naslovite vprašanja o varstvu osebnih podatkov, je dosegljiva na elektronski naslov info@sud.si ali tel. št.: 040 321 288

Posameznik ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov, popravek ali dopolnitev podatkov, izbris podatkov, omejitev obdelave podatkov in prenos osebnih podatkov, s pisno zahtevo na naslov: Wevit commerce d.o.o., Laze pri Borovnici 32a, 1353 Borovnica ali na elektronski naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

V primeru, da menite, da je obdelava osebnih podatkov z naše strani v nasprotju s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu – Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.