S proizvodnjo in prodajo boksarskih vreč se pri SUD-u ukvarjamo že vse od leta 1997 in v vsem tem času smo izdelali in prodali več, kot 2200 različnih boksarskih vreč, ki jih naše stranke uporabljajo v domačem okolju, v najrasličnejih fitnes centrih, telovadnicah, boksarskih gymih, poslovnih pisarnah, bolnšnicah, zaporih, policijskih postajah, vojašnicah…

Boksarska vreča je v zadnje četrt stoletja postala ena od najbolj priljubljenih vadbenih pripomočkov za sproščanje odvečne energije, stresa, jeze in napetosti. Boksarska vreča je idealna vadbena naprava za trening motorike, moči, eksplozivnosti, vzdržljivosti, hitrosti in še bi lahko našteval. Zato zares ne čudi, če tudi številni športniki in rekreativci iz drugih športnih disciplin uporabljajo boksarske vreče za dopolnitev svojim treningom.

Kako izbrati pravo boksarsko vrečo

V današnjem članku si bomo pogledali ponudbo SUD-ovih boksarskih vreč, ki smo jo v letu 2021 zaokrožili v izjemno celoto s 3 novimi boksarskimi vrečami, tako da lahko danes ponudimo boksarsko vrečo praktično vsakemu začetniku, pa tudi vsakemu izkušenemu borcu, neglede na težo, velikost in nivo znanja, ki ga ima posameznik. Ob tem pa vam bom skušal, na kar se da enostaven način razložiti, kako se vreče med seboj razlikujejo in komu so različne boksarske vreče namenjene.

Boksarske vreče SUD

12 stvari, ki jih mora imeti kvalitetna boksarska vreča

Trenutno imamo v ponudbi 9 različnih boksarskih vreč, ki so vse izdelane v Sloveniji. Vse od razvoja, designa, šivanja pa do polnjenja. Pri samostoječi boksarski vreči in pri Evolution vrečah, je tudi penasta vsebina vreč izdelana v Sloveniji. Zares smo ponosni na našo kvaliteto in dejstvo, da že od leta 1997 ohranjamo tradicijo in kvaliteto SUD-ovih boksarskih vreč na najvišjem možnem nivoju.

Na začetku vam bomo predstavili naše najstarejše in tudi najbolj priljubljene boksarske vreče, kasneje v blogu pa še ostale novejše in bolj specifične boksarske vreče.

Veriga na boksarski vreči

Klasična boksarska vreča 120 centimetrov

V vseh letih je bila vedno naša najbolj prodajana in hkrati tudi najbolj vsestransko uporabna boksarska vreča prav ta, 120 centimetrov dolga in 38 centimetrov široka vreča, ki pokrije praktično vse potrebe, ki jih ima rekreativec pri treningu z boksarsko vrečo.

Karakteristike 120 cm boksarske vreče

 • višina udarne površine: 110 cm
 • širina udarne površine: 38 cm
 • teža boksarske vreče: med 35 in 45 kilogrami
 • višina stropu: 230 cm ali višji (pri višini 180cm)
 • material: plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremenska jeklena veriga
 • namen uporabe: boks, kickboxing, taekwondo, karate
 •  garancija:  2 leti

120 centimetrska boksarska vreča je najpogostejša izbira naših strank tudi zato, ker za najmanjši vložek denarja zadovolji vse želje, ki jih imajo pred nakupom boksarske vreče. Navadno jih izpolni najstriško željo po boksrski vreči, ob udarjanju po vreči pa deluje kot “ventiljček” za sproščanje odvečne energije, nakupičenega stresa, tudi jeze in ostalih negativnih čustev, ki se v nas nabirajo zaradi hitrega tempa življenja in premalo kvalitetnega druženja.

Boksarska vreča se ponaša z izjemno kvaliteto in uporabnostjo. Brez lažne skromnosti lahko rečemo, so vse 120 centimetrske boksarske vreče praktično neuničljive. Ob redni 3-4x uporabi tedensko, vam bo vreča zagotovo služila 15 let in več. V kolikor pa se vreča uporablja v klubu, kjer se jo uporablja vsak dan, skozi cel dan, pa izkušnje kažejo, da bo vreča zdržala okoli 10 let, Pa še tedaj, navadno najprej “spustijo” gurtne, ki držijo verigo na svojem mestu. Gurtne pa se da na željo stranke tudi zamenjati in vreča je spet skoraj kot nova.

Trening z boksarsko vrečo
Trening z boksarsko vrečo

Kot že omenjeno, 120 centimetrska boksarska vreča je tudi izjemno uporabna, saj lahko na njen trenirajo tako rekreativci, kot tudi tekmovalci v zelo različnih borilnih športih. Na tej in podobnih boksarskih vrečah lahko posameznik trenira vse ročne udarce (boks) in vse nožne udarce oz. brce, ki so namenjene nad pas navideznega “nasprotnika”. V ta spekter udarcev pa spadajo praktično vsi bolj poznani borilni športi pri nas, razen tajskega boksa, kjer se uporabljajo tudi udarci v stegna in tehnike rušenja.

Klasična boksarska vreča 175 centimetrov

Podobno, kot 120 centimetrska boksarska vreča, je tudi boksarska vreča Pro-Fighter v naši ponudbi že praktično od vsega začetka. S svojo dolžino (175 cm) in širino (38 cm) spada vreča v kategorijo vreč, na katerih lahko trenirate praktično vse udarjalne tehnike, ki obstajajo v borilnih športih. 

Karakteristike boksarske vreče Pro-fighter 175 cm

 • višina udarne površine: 175 cm
 • širina udarne površine: 38 cm
 • teža boksarske vreče: med 55 in 70 kilogrami
 • višina stropu: 230 cm ali višji (pri višini 180cm)
 • material: plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremenska jeklena veriga
 • namen uporabe: boks, kickboxing, taekwondo, karate, tajski boks, savate…
 •  garancija:  2 leti

Boksarska vreča Pro-Fighter je verjetno najboljša izbira, v kolikor iščete boksarsko vrečo, ki je izjemno uporabna in kvalitetna, ob tem pa vam je pomembna tudi cena. Od leta 1997 pa do danes smo izdelali, napolnili in prodali le za odtenek manj Pro-.Fighter boksarskih vreč, kot naših najbolj priljubljenih 120 cm vreč.

Katera boksarska vreča je prava za vas

Glede na to, da je vreča precej velika in da spada v kategorijo vreč, ki jih v angleščini imenujemo “banana” bags, torej dolgih boksarskih vreč, ki so predvsem namenjene za tajski boks in podobne vreščine, je precej zanimivo, da se za takšno boksarsko vrečo odločajo tudi rekreativci, ki se želijo samo “spihati” in sprostiti. A kot omenjeno že zgoraj, je vreča tako zelo uporabna in cenovno dostopna, da se veliko naših strank odloči za večjo od osnovnih različih vreče.

Podobno, kot 120 cemtimetrska vreča, se tudi Pro-Fighter vreča ponaša z izjemno vzdržljivostjo. Kot prvi v Sloveniji smo strankam ponudili 2 leti garancije na kvaliteto boksarskih vreč in lahko se pohvalimo, da v vseh teh letih nismo imeli niti ene same reklamacije. Nekaj Pro-Fighter vreč je bilo potrebno popraviti, ker so se pretrgale gurtne, ki držijo jekleno verino na svojem mestu, nekajkrat pa je popustila tudi veriga. Vendar se je to zgodilo v klubih, kjer so vreče pod obremenitvami vsak dan, skozi cel dan, več let…

Boksarske vreče
Trening boksa na boksarski vreči

Kot omenjeno, je 175 cm boksarska vreča verjetno najbolj uporabna boksarska vreča v naši ponudbi, saj je namenjena za trening praktično vseh borilnih športov, kjer se uporabljajo udarci z rokama, ali nogama, pa tudi trening s palicami in podobnimi rekviziti je na vreči moč izvajati brez bojazni, da bi vrečo poškodovali.

Je pa vrečo Pro-Fighter moč uporabljati še na številne druge načine in ne samo kot visečo vrečo. Več o tej uporabi si poglejte v spodnjem videu.

Samostoječa boksarska vreča 180 centimetrov

V preteklosti smo imeli v ponudbi precejšnje število najrazličnejših samostoječih boksarskih vreč, ki smo jih uvažali iz Italije, Nemčije… a neglede na to, da so te vreče že pred več, kot 15. leti stale tudi po 500 evrov in več, pa še zdaleč niso bile tako kvalitetne in uporabne, kot samostoječa boksarska vreča, ki jo izdelujemo sami.

Karakteristike samostoječe boksarske vreče

 • višina boksarske vreče: 180 cm
 • širina udarne površine: 35 cm
 • teža boksarske vreče: med 55 in 65 kilogrami
 • material: plasticifirano platno 
 • namen uporabe: boks, kickboxing, taekwondo, karate, tajski boks, savate…
 •  garancija:  2 leti

V ponudbi jo imamo že vse od leta 2009, ko smo izdelali prvi prototip te vreče. V teh letih smo vrečo nekoliko izboljšali in še povečali njeno uporabnost, tako da lahko danes trdimo, da je to zagotovo najbolj uporabna samostoječa boksarska vreča na našem trgu.

Vreča je gibljiva, tako da je trening z njo zelo dinamičen in uporabnika “sili” tudi k treningu timinga udarcev. Ob tem pa je vreča tudi tiha. To pomeni, da med uporabo ne proizvaja najrazličnejših zvokov, ki jih proizvajajo vse samostoječe vreče, ki imajo plastične podstavke. Vreča ima na dru nedrsno površino, ki zagotavlja vreči stabilnost.

V spodnjih videih si poglejte kako je vreča stestavljena in kako se odzove med uporabo.

Klasična boksarska vreča 90 centimetrov

90 centimetrska boksarska vreča je najmanjša od boksarskih vreč, ki jih imamo v naši ponudbi že vse od našega začetka, zdaj že kar oddaljenega leta 1997. Vreča je sicer pomanjšana verzija 120 cemtimetrske vreče in je bila v osnovi namenjena za rekreativce, ki želijo sprostiti  odvečno energijo. A se je kmalu izkazalo, da je neglede na nekaj višjo ceno, za ta namen veliko bolj uporabna 120 cm vreča. 

Boksarske vreče SUD
Boksarske vreče SUD

Karakteristike 90 cm boksarske vreče 

 • višina udarne površine: 80 cm
 • širina udarne površine: 34 cm
 • teža boksarske vreče: cca 25 kg
 • višina stropu: 230 cm ali višji (pri višini 180cm)
 • material: plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 3 stremenska jeklena veriga
 • namen uporabe: rekreativni trening boksa
 •  garancija:  2 leti

Glede na to, da je to boksarska vreča s precej umejeno uporabnostjo, jo strankam tudi zelo redko svetujemo, kot optimalno izbiro za njihov nakup. Zato ne čudi, da vreča ni prav posebaj priljubljena in zaradi tega jo počasi tudi odmikamo iz naše ponudbe, še posebaj zato, ker smo ponudbi dodali nove vreče…

“Težka” boksarska vreča 150 centimetrov

Obe naši naslednji boksrski vreči, tako 150, kot tudi 100 centimetrska, sta v ponudbi od leta 2021, ko smo trgu, kot edini v Sloveniji ponudili nekoliko širše in s tem tudi težje boksarske vreče. 

Večja izmed novih boksarskih vreč, torej ta, ki v višino meri 150 centimetrov je namenjena treningom vseh borilnih veščin pri katerih se uporabljajo udarjalne tehnike. Se pravi boksu, kikcboxingu, tajskemu boksu, taekwondoju, karateju, savateju in vsem ostalim veščinam, tudi tisim, pri katerih se uporabljajo palice, in njim podobni pripomočki.

Trening z boksarsko vrečo
Trening z boksarsko vrečo

Karakteristike 150 cm boksarske vreče 

 • višina udarne površine: 150 cm
 • širina udarne površine: 45 cm
 • teža boksarske vreče: cca 70 kg
 • višina stropu: 205 cm ali višji (pri višini 180cm)
 • material: plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremena gurten z jeklenimi trikotniki
 • namen uporabe: za trening vseh borilnih veščin, predvsem za težje in močnejše borce
 •  garancija:  2 leti

Obe različici “težkih” boksarskih vreč sta polnjeni nekoliko drugače, kot naše klasične 120 in 175 centimetrske vreče za boks. Glede na to, da sta vreči posebni zaradi svojih karakteristik, smo se odločili in tudi polnilo prilagodili tej “posebnosti”. Vreči sta v večini sicer polnjeni z obrezninami blaga, v kombinaciji s peno, ki preprečuje prehudo “zbijanje” obreznin in posledično pretirano trde udarne površine. Ob tem pa smo vreči dodali še sloj pene, ki vrečo obdaja z notranje strani in ji daje izjemno lepo obliko, ter podobno čvrstost prek celotne višine boksarske vreče. V kolikor stranka izrazi željo, pa lahko vrečo tudi dodatno obtežimo in ji s tem povečamo težo tudi na 75 kilogramov in več.

Boksarska vreča 150X45cm
“težka” boksarska vreča, široka 45cm

Širina boksarske vreče v prvi vrsti spremeni volumen vreče, le-ta pa se odraža na povečani teži boksarskih vreč. Taža boksarske vreče sicer ni najpomembnejši podatek pri nakupu tega trening rekvizita, predvsem ne pri rekreativcih. A vseeno igra precej pomembno vlogo pri boksarsjih, ki so težki in visoki. Predvsem, če tak boksar želi izvajati trening z močnimi udarci, tako da vreča ostane pribljižno statična in nudi vadečemu dovolj opore pri močnejših udarcih.

Pri boksrskih vrečah, ki so široke 45 centimetrov smo se odločili in zaradi večjega povpraševanja po vrečah, ki so prilagojene za nižje stropove (pri telesni višini 180 centimetrov lako te vreče uporabljate že na stropovih visokih 205 centimetrov ali višjih), te vreče opremili s 4 centimetre širokimi in 2x ojačanimi gurtnami, ki so na koncu opremljene z jeklenimi trikotniki za obešanje. Vrečo je moč obesiti direktno na kavelj, lahko pa med kavelj za obešanje vreče in samo vrečo namestite še “podaljšek”, ki poskrbi, da je vreča nameščena na želeno višino, ter da še dodatno amortizira močne udarce v vrečo in nihanje le.te.

“Težka” boksarska vreča 100 centimetrov

Kot smo napisali že v opisu 150 centimetrske vreče, je tudi 100 centimetrska različica 45 centimetrov široke “težke” vreče produkt, ki smo ga na trg lansirali v letu 2021 in odziv strank je bil več kot dober. Nič čudnega, saj je velikost vreč edinstvena in takšne vreče je težko dobiti tudi na širšem evropskem trgu.

Boksarska vreča 100x45cm
Boksarska vreča 100x45cm

Karakteristike 100 cm boksarske vreče 

 • višina udarne površine: 100 cm
 • širina udarne površine: 45 cm
 • teža boksarske vreče: cca 45 kg
 • višina stropu: 205 cm ali višji (pri višini 180cm)
 • material: plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremena gurten z jeklenimi trikotniki
 • namen uporabe: za trening vseh borilnih veščin, predvsem za težje in močnejše borce
 •  garancija:  2 leti

Obe različici “težkih” boksarskih vreč sta polnjeni nekoliko drugače, kot naše klasične 120 in 175 centimetrske vreče za boks. Glede na to, da sta vreči posebni zaradi svojih karakteristik, smo se odločili in tudi polnilo prilagodili tej “posebnosti”. Vreči sta v večini sicer polnjeni z obrezninami blaga, v kombinaciji s peno, ki preprečuje prehudo “zbijanje” obreznin in posledično pretirano trde udarne površine. Ob tem pa smo vreči dodali še sloj pene, ki vrečo obdaja z notranje strani in ji daje izjemno lepo obliko, ter podobno čvrstost prek celotne višine boksarske vreče. V kolikor stranka izrazi željo, pa lahko vrečo tudi dodatno obtežimo in ji s tem povečamo težo tudi na 50 kilogramov in več.

Trening z boksarsko vrečo
Trening z boksarsko vrečo malo drugače

“Težke” boksarske vreče so zaradi svoje širine in posledično volumna seveda težje,kot klasične boksarske vreče in zaradi tega so še prav psebaj primerne za tiste borce in uporabnike, ki so višji, težji in močnejši. Zaradi svoje teže in tudi drugačne razporeditve teže, “težke” boksarske vreče manj nihajo in nudijo boljšo možnost za trening močnih udarcev. 

Boksarska vreča “Debela Berta” 210 centimetrov

Boksarska vreča “Debela Berta” je prav posebna boksarska vreča, saj so njene dimenzije zares ekstremne. Debela Berta je visoka 210 centimetrov in ima premer 59 centimetrov. Polna tehta okoli 150 kilogramov. 

Izdelana je iz enakega materiala, kot ostale naše boksarske vreče, ki so izdelane v Sloveniji, le da je Debela Berta na ključnih mestih še dodatno ojačana. Zaradi ekstremnih demenzij in velike teže se vreča na strop pritrjuje s šestimi 4 centimetrskimi dvojno ojačanimi gurtnami, ki imajo na koncu jeklene trikotnike.

Boksarska vreča Debela Berta
Boksarska vreča velikanka

Karakteristike boksarske vreče Debela Berta 

 • višina udarne površine: 210 cm
 • širina udarne površine: 59 cm
 • teža boksarske vreče: cca 140 kg
 • višina stropu: 270 cm ali višji
 • material: ojačano plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 6 stremen gurten z jeklenimi trikotniki
 • namen uporabe: za trening vseh borilnih veščin, predvsem za težje in močnejše borce
 •  garancija:  2 leti

Podobno, kot “težki” boksarski vreči, smo tudi Debelo Berto dodali v našo ponudbo v letu 2021, le da je bila prva Debela Berta izdelana v začetku leta (prva visi v privat gymu na Koroškem), “težke” boksarske vreče pa jeseni.

Katera boksarska vreča je prava za vas

Boksarsko vrečo Debela Berta je moč uporabljait, kot stoječo boksarsko vrečo, tako da je vreča sicer pritrjena na strop, a je ob tem naslonjena tudi na tla. Ta način uporabe zagotavlja, da bo vreča ves čas stala na mestu, neglede na to, kaj boste z njo počeli. Lahko pa vrečo malce dvignete od tal in jo uporabljate, kot klasično visečo vrečo. Tudi v tem primeru se vreča kaj dosti ne bo premikala…

Neglede na to, da je šla naša prva Debela Bera v privat telovadnico, pa so te boksarske vreče namenjene predvsem za boksarske oz. thai boksarske gyme in ostale športne dvorane. Njihova uporabnost pa je zares vsestranska in v vsaki dvorani, kjer visi Debela Bera, le-ta izstopa, tako po pojavi, kot tudi po uporabnosti. 

Klasična boksarska vreča 120 centimetrov Evolution

Boksarska vreča Evolution v 120 centimetrski izvedbi je v naši ponudbi že od leta 2015, v teh letih smo vsebino vreče nekoliko izboljšali in prilagodili različnim željam strank. Evolution vreče so bile že od samega začetka razvite predvsem za tiste uporabnike, ki želijo malce drugačno boksarsko vrečo, z drugačnimi karakteristikami in skozi leta se je tudi izkazalo, da je temu tako.

Fit boks
Evolution boksarske vreče

Evolution boksarskim vrečam je brez večjih težav moč prilagajati težo, tako da lahko vrečo izdelamo povsem po željah stranke. Največja prednost takšnih vreč pa je, da se polnilo ne poseda in da se skozi uporabo ne spreminja, ampak ostaja vres čas enaka, enako trda in lepo napolnjena.

Karakteristike 120 cm Evolution boksarske vreče

 • višina udarne površine: 110 cm
 • širina udarne površine: 38 cm
 • teža boksarske vreče: cca 25-40 kg
 • višina stropu: 230 cm ali višji
 • material: ojačano plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremenska jeklena veriga
 • namen uporabe: boks, kickboxing, taekwondo, karate
 • garancija:  2 leti

Tudi Evolution boksarske vreče so praktično 100% izdelane v Sloveniji, vse od šivanja, izdelave verige, polnila, polnjenja… vse! Ravno zaradi tega, pa so Evolution vreče zelo posebne in edinstvene v svetu. Nismo še namreč zasledili proizvajalca, ki bi svoje boksarske vreče polnil na tak način. 

Klasična boksarska vreča 180 centimetrov Evolution

Tudi 180 centimetrska Evolution boksarska vreča je v naši ponudbi vse od leta 2015, ko smo končali preizkus naših vzorčnih boksarskih vreč. Zaradi svojih specifik se Evolution boksarske vreče obnašajo nekoliko drugače, kot enake boksarske vreče s klasičnim polnilom. Zaradi tega, ker je teža pri Evolution vrečah skoncentrirana v središču vreče, se le-te gibajo precej manj, kot če bi bile polnjene z odrezki in imele enako težo.

Tudi daljšo od obeh Evolution boksarskih vreč je moč prilagajati glede na težo. Stranka lahko izbira med razponom od 40 pa vse do 60 kilogramov. 

Boksarska vreča Pro Fighter Evolution
Boksarska vreča Pro Fighter Evolution

Karakteristike 180 cm Evolution boksarske vreče

 • višina udarne površine: 175 cm
 • širina udarne površine: 38 cm
 • teža boksarske vreče: cca 40-60 kg
 • višina stropu: 230 cm ali višji
 • material: ojačano plasticifirano platno
 • sistem obešanja: 4 stremenska jeklena veriga
 • namen uporabe: boks, kickboxing, tajski boks, savate, taekwondo, karate
 • garancija:  2 leti

Seveda je tudi ta različica Evolution boksarske vreče 100% izdelana v Sloveniji in predvsem zaradi tega lahko strankam nudimo 2 leti garancije in po želji prilagodimo tudi težo. 

Zaključek

SUD Silovit udarec je blagovna znamka, ki je sinonim za kvalitetne in uporabne boksarske vreč že več, kot 24 let. To je bil naš bilj že od samega začetka in še vedno ohranjamo isto vizijo, s tem, da danes strankam nudimo še številne brezplačne vsebine v našem blogu, kjer lahko vidijo kako je moč uporabljati boksarske vreče, tudi na malce drugačne načine, kot smo vajeni.

V kolikor imate še kakršnokoli vprašanje glede boksarskih vreč nam brez težav napišete vprašanje na info@sud.si, ali pa nas pokličete na 040321288 in z veseljem vam bomo odgovorili…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

2 × four =