Treningi z boks vrečo so vedno bolj popularni v sodobnem svetu. Po našem mnenju se to dogaja zaradi več dejavnikov, nekaj smo vam jih nešleti v spodnjem članku:

Samostoječa boksarska vreča
Boks vreča
boksarska vreča za aprekate
  1. Na to gotovo vpliva, da so boks vreče vedno bolj dostopne najširši množici ljudi in jih je mogoče dobiti v vedno več trgovinah. Hkrati pa se je močno dvignila kakovost boksarskih vreč, spustila pa se je tudi cena. Na voljo je tudi vedno več različnih boksarskih vreč, od samostoječih, do visečih s klasičnim ali posebnimi polnili.
  2. Trening z boks vrečo je eden najbolj kompleksnih treningov, saj vključuje vse večje mišične skupine našega telesa. Vadba je kombinacija treninga moči, eksplozivnosti, vzdržljivosti, koordinacije celotnega telesa in pa tudi domišljije. Ob vsem tem pa sproščate svojo agresijo, negativne občutke, morebitno jezo… iz sebe.
  3. Boks, kot vadba in rekreacija je vedno bolj popularen v vseh starostnih skupinah in seveda obeh spolih. Na treningih boksa opažamo velik porast moških starih 40 in 50+, žensk 30+, ogromno je študentov, študentk, uveljavljajo se tudi boks šole za najmlajše…
  4. Razvile so se različne boksarske kardio vadbe za oblikovanje telesa, ki so zelo učinkovite in popularne predvsem pri nežnejšem spolu
  5. Tudi boks, kot samoobramba je zelo uporabna veščina. Pa ne samo, kot samoobramba, boks nam ojača telo in duha, tako da smo tudi bolj samozavestni, govorica telesa je povsem drugačna in ljudje okoli nas to hitro opazijo.
  6. Neverjetni uspehi našega boksarskega “leva” Dejana Zavca so močno spremenili pogled na ta lep šport v Sloveniji.
  7. Boks, kot šport je veliko bolj dostopen po televizijskih in medmrežnih kanalih. Vsak ljubitelj boksa lahko dostopa do praktično vseh večjih borb iz zgodovine boksa. In to praktično brezplačno. Za razliko od 20 in več let nazaj, ko boksa v Sloveniji skoraj ni bilo mogoče spremljati.
  8. In nenazadnje boksanje je poezija gibanja, umetnost in je plemenit šport.

Zagotovo se najde še kak razlog, ki zgoraj ni naveden, ampak glavno je, da če si se odločl/a za trening z boksarsko vrečo, da boš v tem užival/a in si pripravljen/a raziskovati in se učiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 2 =