Boksarska vreča Pro Fighter in njene karakteristike

Boksarska vreča Pro Fighter je ena najstarejših in najbolj uporabljenih vreč na Slovenskem trgu. Z majhnimi spremembami je vreča v naši ponudbi že več, kot 21 let. Prvi v Sloveniji smo našim strankam ponudili več leto (2 leti) garancijo na kvaliteto vseh naših vreč izdelanih v Slovneiji. Pred 21. leti smo bili tudi prvi, ki smo domačemu trgu ponudili boksarske vreče, ki so bile in so še 100% izdelane v Sloveniji.

Boksarske vreče Pro fighter

Boksarska vreča Pro Fighter je v osnovi visoka 175 centimetrov in je izdelana iz umetnega materiala, ki je v notranjosti prepleten z nitkami in je izredno trpežen. Tudi zato, v vseh teh letih praktično nismo imeli (razen dveh ali treh fizičnih poškodb z ostrimi predmeti) dela z reklamacijami ali vrečami, ki bi jih bilo potrebno popravljati iz najrazličnejših razlogov. Tudi izdelava same vreče je izredno natančna. V vseh 21ih letih tudi še nismo imeli primera, da bi nas stranka kontaktirala zaradi slabe izdelave, počenega šiva ali česa podobnega. Enako je z zadrgami, pri SUDovih vrečah uporabljamo najmočnejše in najbolj trpežne zadrge, kar jih lahko dobimo v Sloveniji. Tudi pri verigah in gurtnah, ki so tudi sestavni del naših boskarskih vreče je podobno, kot pri vsem ostalem na vrečah. Ničesar ne prepuščamo načljučjem in na naših vrečah uporabljamo najbojše, kar trg ponuja.

Boksarske vreče SUD Pro fighter

Kako je polnjena vreča za boks Pro Fighter?

Vse boksarske vreče Pro Fighter so polnjene z obrezninami blaga. To oz. podobno polnilo uporabljamo že od skoraj samega začetka. To polnilo daje vreči lepo obliko, primerno trdoto in težo. Tako, da so vreče primerne za vse tipe borcev, od tistih najlažjih, do najtežjih, od začetnikov, do izkušenih borcev in bork. Vse naše viseče boksarske vreče so prilagojene na “klasično” višino stropov, ki jih imamo najpogosteje v svojih domovih (230-245cm). Vsem našim strankam, pa že od vsega začetka ponujamo tudi vreče, ki so prilagojene na višje ali predvsem nižje stropove. Tako, da smušamo zadovoljiti potrebe najširše možne populacije.

Boksarske vreče SUD Pro fighter

Boksarske vreče Pro Figher, ki so polnjene z obrezninami blaga so navadno težke nekje med 45 in 65 kilogrami. Odvisno od točnega tipa polnila, pa tudi od tega kako dobro je vreča napolnjena. Po tem, ko jo napolnemo, je vreča sicer polna in težka okoli 45 kilogramov. Vendar se z redno uporabo polnilo v vreči še posede in vrečo je čez čas potrebno dopolniti. To seveda vreči doda težo in tudi nekaj kompaktnosti.

Boksarska vreča Pro Fighter Evolution in njene katakteristike

Vreča za boks Pro Fighter Evolution je na prvi pogled praktično enaka, kot njena starejša sesta, boksarska vreča Pro Fighter. Prav tako je izdelana iz enakega materiala, opremljena s posebaj za te vreče izdelane verige za obešanje, zadrge in gurtne. Vreča je prav tako visoka 175 centimetrov in ima premer 37 centimetrov. Pa vseeno se vreči med seboj močno razlikujeta, o tem govori že sama razlika v ceni obeh vreč (125€ VS 299€).

V čem je “skrivnost” boksarske vreče Pro Fighter Evolution?

Obe naši najvišji boksarski vreči se razlikujeta po svojem polnilu. Kot že omenjeno, je v starejši različici vreče pro Fighter, kot polnilo uporabljeno blago, oz. odrezki blaga. Pri evoluciji naše največje vreče pa smo za polnilo uporabili povsem novo polnilo, ki ga nismo srečali še v nobenih boksarkih vrečah. Tudi če pri večjih proizvajalcih boksarske opreme širom evrope.

Za polnilo pri Pro Fighter Evolution vrečah za boks uporabljamo prav tako v Sloveniji izdelane penaste valje, ki so posebaj prilagojeni na velikost naših bokasrskih vreč. Omenjeno polnilo daje vrečam posebne karakteristike, saj se vreče ne posedajo. Tudi po celotni dolžini so vreče enako trde in njihova trdota se z leti ne spreminja. Prav tako je mogoče pri novih vrečah prilagajati težo vreče glede na želje stranke. Le-ta lahko niha nekje med 30-imi in 60-imi kilogrami. Odvisno od teže uteži, ki jo vgradimo v vrečo.

V zgornjem videu si lahko pogledate kako so sestavljene vse naše Evolution boksarske vreče. V tem primeru gre za 120cm Evolution vrečo za boks.

Izredno zanimivo je, da se obe vreči pri istih kilogramih zelo različno obnašata. Ker ima Evolution vreča težo skoncentrirano v jedru vreče, se ta na enake udarce veliko manj odzove z nihanjem, kot vreča polnjena z odrezki. Zato je tudi trening na Evolution vreči lahko še bolj aktiven, saj so vreče bolj statične ob enako močnih udarcih in brcah.

Za konec

Če zaključimo, obe različici Pro Fighter boksarske vreče sta odlični boksarski vreči, ki sta namenjeni istim uporabnikom za enako uporabo. Katero boste izbrali je odvisno od vas. V kolikor vas ne moti cenovna razlika, bi sam gotovo izbral Evolution vrečo, v kolikor pa vas ne moti, da bo treba klasično Pro Fighter vrečo še 1x ali 2x dopolniti, pa bi vzel klasično vrečo.

Tako, sedaj veste v čem je razlika med obema vrečama. Želimo vam prijeten in varen trening.

Boksarske vreče SUD

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

9 − 8 =