Boksarska vreča Pro Fighter in njene karakteristike

Boksarska vreča Pro Fighter je ena najstarejših in najbolj uporabljenih vreč na Slovenskem trgu. Z majhnimi spremembami je vreča v naši ponudbi že vse od leta 1997 let. Prvi v Sloveniji smo našim strankam ponudili več letno (2 leti) garancijo na kvaliteto vseh naših boksarskih vreč izdelanih v Sloveniji. Pred 21. leti smo bili tudi prvi, ki smo domačemu trgu ponudili boksarske vreče, ki so bile in so še 100% izdelane v Sloveniji.

Boksarska vreča Pro fighter

Boksarska vreča Pro Fighter je v osnovi visoka 175 centimetrov in je izdelana iz umetnega materiala, ki je v notranjosti prepleten z nitkami in je izredno trpežen (plasticifirano platno). Tudi zato, v vseh teh letih praktično nismo imeli (razen dveh ali treh fizičnih poškodb z ostrimi predmeti) dela z reklamacijami ali vrečami, ki bi jih bilo potrebno popravljati iz najrazličnejših razlogov. Tudi izdelava same vreče je izredno natančna. V vseh 21ih letih tudi še nismo imeli primera, da bi nas stranka kontaktirala zaradi slabe izdelave, počenega šiva ali česa podobnega. Enako je z zadrgami, pri SUDovih vrečah uporabljamo najmočnejše in najbolj trpežne zadrge, kar jih lahko dobimo v Sloveniji. Tudi pri verigah in gurtnah, ki so tudi sestavni del naših boksarskih vreče je podobno, kot pri vsem ostalem na vrečah. Ničesar ne prepuščamo naključjem in na naših vrečah uporabljamo najboljše, kar trg ponuja.

V naši ponudbi sta poleg 175 centimetrske Pro Fighter boksarske vreče še 120 in 90 centimetrski različici boksarskih vreč. V kolikor pa vam nobena od ponujenih vreč ne ustreza po dimenzijah, pa smo našim strankam pripravljeni vreče tudi individualno prilagoditi. (za to nas kontaktirajte info@sud.si ali 040321288)

Boks vreča SUD 180cm Evolution

Kako je polnjena vreča za boks Pro Fighter?

Vse boksarske vreče Pro Fighter (in tudi njeni manjši sestri) so polnjene z obrezninami blaga. To oz. podobno polnilo uporabljamo že od skoraj samega začetka. Takšno polnilo daje vreči lepo obliko, primerno trdoto in težo. Tako, da so vreče primerne za vse tipe borcev, od tistih najlažjih, do najtežjih, od začetnikov, do izkušenih borcev in bork.

Vse naše viseče boksarske vreče so prilagojene na “klasično” višino stropov, ki jih imamo najpogosteje v svojih domovih (230-245cm). Vsem našim strankam, pa že od vsega začetka ponujamo tudi vreče, ki so prilagojene na višje ali predvsem nižje stropove. Tako, da skušamo zadovoljiti potrebe najširše možne populacije. (v kolikor potrebujete vrečo za višje ali nižje stropove nas kontaktirajte info@sud.si ali 040321288)

Boksarske vreče SUD Pro fighter

Boksarske vreče Pro Figher, ki so polnjene z obrezninami blaga so navadno težke nekje med 45 in 65 kilogrami. Odvisno od točnega tipa polnila, pa tudi od tega kako dobro je vreča napolnjena. Po tem, ko jo napolnimo, je vreča sicer polna in težka okoli 45 kilogramov. Vendar se z redno uporabo polnilo v vreči še posede in vrečo je čez čas potrebno dopolniti. To seveda vreči doda dodatno težo in tudi nekaj kompaktnosti.

V samem začetku, ko smo vreče še polnili z usnjenimi obrezninami, so bile Pro Fighter boksarske vreče težke tudi več, kot 100 kilogramov. Posledično so bile tudi izredno trde. To pa se je s časoma izkazalo, da ni najboljše za uporabnike vreč. Vreče so bile enostavno preveč trde in je udarjanje po tako trdih vrečah preveč obremenjevalo sklepe na rokah. Pri borcih, ki so veliko trenirali na takšnih vrečah, so se počasi začele pojavljati bolečine in manjše poškodbe v sklepih… Zaradi tega, smo že kmalu po našem začetku polnilo zamenjali in vreče naredili nekoliko mehkejše in lažje.

Boksarska vreča Pro Fighter Evolution in njene karakteristike

Vreča za boks Pro Fighter Evolution je na prvi pogled praktično enaka, kot njena starejša sestra, boksarska vreča Pro Fighter. Prav tako je izdelana iz enakega materiala, opremljena s posebej za te vreče izdelane verige za obešanje, zadrge in gurtne. Vreča je prav tako visoka 175 centimetrov in ima premer 37 centimetrov. Pa vseeno se vreči med seboj močno razlikujeta, o tem govori že sama razlika v ceni obeh vreč (140€ VS 310€).

V čem je “skrivnost” boksarske vreče Pro Fighter Evolution?

Obe naši najvišji boksarski vreči se razlikujeta po svojem polnilu. Kot že omenjeno, je v starejši različici vreče Pro Fighter, kot polnilo uporabljeno blago, oz. odrezki blaga. Pri evoluciji naše največje vreče pa smo za polnilo uporabili povsem novo polnilo, ki ga nismo srečali še v nobenih boksarskih vrečah. Tudi pri večjih proizvajalcih boksarske opreme širom Evrope ne.

Za polnilo pri Pro Fighter Evolution vrečah za boks uporabljamo prav tako v Sloveniji izdelane penaste valje, ki so posebej prilagojeni na velikost naših boksarskih vreč. Omenjeno polnilo daje vrečam posebne karakteristike. Že na prvi pogled so vreče drugačne, saj so po celotni višini enako široke, brez udrtin od udarcev… Vreče so praktično gladke po vsem obsegu in višini. Prav tako, pa se polnilo v vrečah z novim penastim polnilom ne poseda.. Tudi po celotni dolžini so vreče enako trde in njihova trdota se z leti ne spreminja. Prav tako je mogoče pri novih vrečah prilagajati težo vreče glede na želje stranke. Le-ta lahko niha nekje med 30-imi, pa vse tja do dobrih 65 kilogramov. Teža je odvisna od teže uteži, ki jo vgradimo v jedro boksarske vreče.

V zgornjem videu si lahko pogledate kako so sestavljene vse naše Evolution boksarske vreče. V tem primeru gre za 120cm Evolution vrečo za boks.

Izredno zanimivo je, da se obe vreči pri istih kilogramih in enako močnih udarcih, ali brcah, zelo različno obnašata. Ker ima Evolution vreča težo skoncentrirano v jedru vreče, se ta na enake udarce veliko manj odzove z nihanjem, kot boksarska vreča pro fighter polnjena z odrezki. Zato je tudi trening na Evolution vreči lahko še bolj aktiven, saj so vreče bolj statične ob enako močnih udarcih in brcah.

Za konec

Če zaključimo, obe različici Pro Fighter boksarske vreče sta odlični boksarski vreči, ki sta namenjeni istim uporabnikom za enako uporabo. Katero boste izbrali je odvisno od vas. V kolikor vas ne moti cenovna razlika, bi sam gotovo izbral Evolution vrečo, v kolikor pa vas ne moti, da bo treba klasično Pro Fighter vrečo še 1x ali 2x dopolniti, pa bi vzel klasično vrečo.

Tako, sedaj veste v čem je v teoriji razlika med obema vrečama, upamo, da v kratkem to preverite tudi v praksi. Želimo vam prijeten in varen trening.

Boksarske vreče SUD

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ten + 16 =