Tatami športne in otroške igralne podloge- 5 najpomembnejših stvari na katere moramo biti pozorni pri nakupu blazin

1. Materiali iz katerih so otroške igralne podloge (pa tudi druge) izdelane- vonj.

Po našem mnenju je prvo, na kar moramo biti pozorni to, iz česa so otroške igralne podloge, pa seveda tudi športne in ostale blazine izdelane. Že sama zdrava kmečka pamet nam veleva, da če so surovine slabe, nekvalitetne ali celo strupene, potem, tudi končni izdelek ne mora biti kaj prida. To vse pa zagotovo vpljiva na naše zdravje in zdravje naših najmlajših, sploh če stvari gledamo na malo daljši rok. Pri podlogah je navadno težko priti do konkretnih informacij o sestavi in samih testih blazin (za  vse SUD-ove blazine lahko dobite izsledke laboratorijskih testov), vendar po našem vedenju morajo imeti vse blazine uvožene v EU tudi laboratorijske izvide. Zato proizvajlaca ali prodajalca le povprašajte o njih.

tatami blazine 4cm modra

Če pa vseeno nimate te možnosti, ali pa če blazine že imate doma, si lahko pomagate na klasičen način. Z vonjem! Če imajo otroške ali pa tudi športne blazine čuden, močan vonj po kemikalijah, potem je očitno v njih nekaj sumljivega. Sam vem, kako bi se odločil in kaj bi naredil s takimi blazinami, vi pa se odločite sami. Je pa še ena možnost, po kateri lahko vsaj pribljižno določite kvaliteto blazin. To je poreklo. Seveda to ni povsem zanesljiva metoda, vendar navadno je tako, če je poreklo znano in tudi proizvajalec in je le-ta kredibilen, potem je največkrat tak tudi proizvod.

2. Reference in izkušnje uporabnikov

Pri nakupu otroških igralnih blazin nam lahko zelo pomagajo tudi zadovoljni uporabniki blazin. Zato si je dobro vzeti kakšno minuto časa, pogledati na kakšnega od forumov, ali poklicati prijatelja, ki uporablja podobne blazine. Pogledati na spletnih straneh ponudnikov pod reference, prebrati komentarje pod izdelki… Ljudje smo navadno nagnjeni k temu, da radi pohvalimo tisto kar nam je všeč. A še raje kritiziramo tisto, s čemer nismo zadovoljni, zato so izkušnje uporabnikov lahko precej kredibilna stvar pri odločanju o nakupu česarkoli. Če kupujete naprimer športne blazine, vam predlagamo, da pogledate na kakšnega od športnih forumov, greste v kakšnega od športnih klubov, ki uporabljajo blazine, ki jih želite kupiti, ali pa povprašate svoje bližnje, seveda tiste, ki že uporabljajo blazine. Podobno je pri otroških blazinah. Ogromno mladih staršev za svoje najmlajše kupi igralne blazine. Povprašajte jih, posvetujte se in se nato odločite za nakup.

3. Zakaj so blazine v prvi vrsti namenjene

Z izdelkom smo navadno zadovoljni, če nam služi vsaj tako dobro, kot smo pričakovali, zato verjetno ne bomo zadovoljni, če kupimo za naš športni klub v katerem se ukvarjamo z borilnimi veščinami, blazine, ki so v prvi vrsti namenjene za otroško igralno površino. Lahko si mislimo, da blazine enostavno ne bodo zdržale tistega, kar od njih pričakujemo. Blazine se bodo v tem primeru zelo hitro poškodovale, začele se bodo trgati, pa tudi raztegnile se bodo. Vse to pa je nevarno za naše vadeče. Po drugi strani pa za svojega malčka ne potrebujemo posebej vzdržljivih in kompaktnih blazin. Podloge namenjene športnemu udejstvovanju so navadno kompaktnejše, močnejše, bolj vzdržljive in in posledično tudi dražje.

Ampak, ko že kupujemo blazine za svoje najmlajše, je vredno pomisliti na to, da bomo lahko otroške igralne blazine kasneje tudi uporabljali za druge namene (trening z lastno težo, jogo, raztezanje…). Zato je dobro vprašanje, ali je blazina ki je dovolj velika za mojega malčka, dovolj velika tudi za moj trening? Ali je boljše kupiti naprimer 4 ali 6, morda celo 9 tatami blazin, ki se zložijo v zaključeno celoto in tvorijo homogeno igralno ali vadbeno površino..

tatami blazine 2cm rdeča

4. Vzdrževanje blazin

Enostavnejše, kot je vzdrževanje, boljše je za vas. Večina otroških in športnih podlog ne potrebuje močnih čistil, da se jih očisti. Izjema so seveda klubi, kjer trenira in se poti veliko različnih ljudi. V tem primeru je potrebno uporabljati razkužilna sredstva, da zadostimo nekemu higienskemu minimumu. Če pa se pogovarjamo v domači uporabi je za hidijeno dovolj vlažna krpa in v skrajnem primeru blag detergent za posodo. Seveda lahko uporabite tudi medicinski alkohol. Drugače pa so blazine zelo nezahtevne za čiščenje. Brez težav jih lahko očistite tudi pod tušom ali v banji s tekočo vodo, jih obriteče in že jih lahko uporabljate.

5. Cena blazin

Na zadnje, pa mogoče ne najmanj pomembna stvar. Cena. V današnjih časih veliko stvari gledamo samo skozi ceno. Vedno pa se ne vprašamo ali mi bo to služilo in ali bom s tem zadovoljen.Pa seveda kako dolgo življensko dobo bodo imele blazine, ki sem jih kupil. Vedno je pametno, da si sami izberemo nek finančni domet, oz. znesek katerega se nam zdi smoterno dati za nap. otroške igralne podloge. Vendar pa je velikokrat pametno temu dodati še kak € več, kot smo sprva želeli. Ne svetujemo pa pretiravanja, saj se na trgu dobi tudi zelo drage blazine, ki niso nič boljše ali bolj kvalitetne, kot blazine za katere boste odšteli razumno količino €. Nenazadnje je kvaliteto potrebno plačati in dobri materiali so vedno dražji, kot slabi. Enako je z blazinami, vsaj do neke mere.

Upamo, da ste v zgornjih odstavkih našli kak nasvet, ki vam bo pomagal pri izbiri blazin. Zagotovo ne boste zgrešili, če boste katero od blazin kupili na naši spletni strani. V ponudbi imamo zelo kvalitetne otroške igralne podloge od preverjenega proizvajalca, s katerim sodelujemo že več, kot 15 let. V vseh teh letih praktično nismo imeli reklamacij. Tudi to je gotovo zelo dobra referenca.

Zelo veseli bomo tudi vaše kritike, tako pozitivne, kot negativne, vse so dobrodošle na info@sud.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × two =