Veliko ljudi nas pokliče in sprašuje kako izbrati pravo boksarsko vrečo zase, kaj sploh potrebujem, kakšne oblike mora biti vreča, kako velika, koliko težka? Odgovor je lahko povsem preprost, vendar pa se bomo tokrat temu vprašanju vseeno nekoliko bolj posvetili.

V osnovi je odgovor povsem preprost. Pravo boksarsko vrečo je enostavno izbrati, v kolikor vemo kaj hočemo. Največkrat ljudje izbirajo med 120 centimetrskimi boksarskimi vrečami, ki so že primerne za resen trening boksa, kickboxinga, karateja… In cca 180 centimetrskimi boksarskimi vrečami, na katerih lahko izvajamo praktično vse ročne in nožne udarce. Vendar, ker iz izkušenj vem, da vseeno odgovor ni tako preprost, sem se v to vprašanje nekoliko bolj poglobil, in v spodnjih odstavkih vam podajam nekaj uporabnih odgovorov.

Kako izbrati pravo boksarsko vrečo

Kaj sploh je boks?

Boks je šport, ki je v Sloveniji vedno bolj popularen. Če je še pred nedolgo tega veljal za grob šport pretepačev (po našem mnenju povsem neupravičeno) in ljudi, ki so radi delali težave, je danes slika precej drugačna. Zakaj? Velik delež pri tem nosi, po našem mnenju tudi Dejan Zavec. Zavec je s svojimi uspehi in s svojo pojavo razbil stare tabuje o boksarjih in ostalih borilnih športih.

Danes boks velja za šport, ki ga trenira ogromno dijakov in dijakinj, študentov in študentk. Tudi mlade in malo manj mlade mamice so pogoste obiskovalke treningov, da o gospodih 40 in 50+ sploh ne izgubljam besed. Dejstvo je, da je boks ena najboljših rekreacij, kjer vadeči okrepi celotno telo, poveča moč, vzdržljivost, eksplozivnost, razteznost in tudi koordinacija gibov je na veliki preizkušnji. Poleg vsega, pa je boks tudi zelo varen šport, saj prihaja do minimalnega števila poškodb.

Pri rekreativnih skupinah jih praktično ni (seveda je odvisno od trenerja in načina dela v klubu). Večina treningov se v takšnih skupinah izvaja z veliko kontrole in kar se da veliko mehkobe. Udarci so tako zelo lahki in mehki. Tako, da tisti, ki sploh pridejo do cilja (glave, trupa) (da niso zgrešeni ali blokirani), so praktično samo dotiki.

Zakaj so boksarske vreče različne?

Hruška za boks
Hruška za boks

Boksarske vreče se med seboj razlikujejo po obliki, velikosti, teži, namenu uporabe, materialih iz katerega so izdelane, po polnilu in kvaliteti.

Teža vreče je pomembna, vendar ni bistvena. Vreča za boks mora imeti določeno težo, da je njeno nihanje ob udarcih v mejah normale, vendar pa je po naših izkušnjah precej bolj pomembno, kako je ta teža v vreči razporejena. Za rekreativce priporočamo, da izberejo vreče, ki imajo malo “mehkobe”, torej, da niso povsem trde.

Boksarske vreče se med seboj razlikujejo iz več razlogov. V prvi vrsti naj bi bil najbolj pomemben razlog, njena uporabnost, oz. namen uporabe. Vendar pa se v zadnjih letih vse preveč pogosto (po mojem mnenju) ukvarjamo s cenenimi “igračkami”, ki se reklamirajo, kot boksarske vreče, a tako samo izgledajo, saj prave uporabnosti praktično nimajo.

Pa razdelimo najprej boksarske vreče po namenu uporabe:

Viseče boksarske vreče:

Boksarska vreča 120cm
Boksarska vreča 120cm
 • Klasična cca 120 centimetrska boksarska vreča je namenjena treningom boksa, kickboxinga, karateja in sorodnih borilnih veščin, kjer se uporabljajo ročne tehnike in nožne tehnike nad pasom. Ta tip boksarske vreče je eden najbolj popularnih in najbolj prodajanih.
 • Klasična cca 170 centimetrska boksarska vreča je namenjena treningom boksa, kickboxinga, karateja, tajskega boksa, mma-ja in vseh ostalih borilnih veščin. Na takšnih boksarskih vrečah se lahko izvajajo vse vrste ročnih in nožnih tehnik, tehnik udarcev s koleni in komolci… To je verjetno najbolj uporaben tip boksarske vreče izmed vseh boksarskih vreč.
 • Hruškaste vreče za boks se med seboj razlikujejo po velikostih. Najpogostejši sta dve različici, manjša, visoka cca 50 centimetrov, in z obsegom cca 105 centimetrov. Večje hruškaste vreče oz. vreče za aperkate pa so visoke cca 65 centimetrov in imajo cca 175 centimetrov obsega.
 • Kotna boksarska vreča oz. boksarska vreča za aperkate je namenjena treningom ročnih udarcev. Posebej je prilagojena za treninge aperkatov, seveda pa tudi direktov in krošejev. Te vreče so navadno visoke okoli 100 centimetrov in imajo premer okoli 37 centimetrov (na širokem delu).
 • Dvojna boksarska vreča je v zadnjih letih nekoliko manj popularna. V osnovi je namenjena za enako uporabo, kot kotna vreča za boks, s tem, da je njena oblika, v obliki številke 8.

Samostoječe boksarske vreče:

Samostoječa boksarska vreča
Samostoječa boksarska vreča
 • Samostoječe boksarske vreče, kot pove že samo ime, ne potrebujejo nikakršne oblike montaže. Enostavno jih postavite v prostor in trening se lahko začne. Za razliko od klasičnih visečih boksarskih vreč, lahko brez težav spreminjate in prilagajate prostor, kjer bo vreča stala. Zelo enostavno jo tudi spravite po koncu treninga… Samostoječe vreče so po večini izdelane tako, da imajo v spodnjem delu vreče nekakšno utež (rezervoar za vodo, utež s peskom, ali kaj podobnega), zgornji del vreče pa je pri boljših vrečah pregiben, oz. se giba, pri slabših pa je fiksen. Samostoječa boks vreča, zaradi svojih karakteristik (gibanje vreče je precej drugačno, kot pri viseči vreči), ponuja uporabniku precej drugačno trening izkušnjo, kot viseče boksarske vreče. Samostoječe boksarske vreče so izdelana rešitev za vse športne objekte z visokimi stropi, ki nimajo možnosti montaže visečih vreč. Prav tako so odlične za domače telovadnice in razne FitBoks salone.

 Boksarske hruške in žoge za boks:

 • Hruška za boks na konzolni plošči je ena od osnovnih boksarskih pripomočkov. Praktično ni boksarske dvorane, ki nebi imela platforme z boksarsko hruško. Hruške za boks so po večini izdelane iz usnja in imajo napihljivo jedro. Zelo pomembno je, da je hruška izdelana iz mehkega usnja (ali umetnega usnja) in da se od konzolne plošče lepo odbija in ne izgublja na svoji hitrosti. Hruške so pritrjene na poseben jeklen vijak, ki je vrtljiv v vse smeri, tako da lahko hruško nemoteno udarjate z vseh kotov. Hruška je namenjena predvsem izboljšanju koordinacije in natančnosti udarcev, izboljšuje pa tudi timing. Z uporabo hruške si boste izboljšali tudi moč v ramenskem obroču. Po večini so hruške visoke okoli 25 centimetrov, da pa se dobiti tudi večje in manjše.
 • Žoga za boks z elastikama so prav tako, kot hruške za boks po večini izdelane iz naravnega usnja. Žoge za boks so pritrjene na elastične trakove, ki so pritrjeni v strop in v tla (navadno na kakšno utež). Žoga za boks je namenjena treningu odzivnosti oz. refleksov, izmikov in kontra napadov. Žoge za boks so po večini nekoliko večje, kot hruške, oz. imajo malenkost večji obseg. Enako, kot pri hruškah je jedro napihljivo.
 • Dvojna žoga za elastikama je zelo podoben vadbeni pripomoček, kot žoga za boks. s tem, da je izdelana iz dveh ločenih napihljivih delov in da je trening z njo še nekoliko bolj specifičen in raznolik, kot pri klasični žogi z elastikama.
 • Žogica na elastiki je izmed vseh rekvizitov, ki vam jih predstavljamo, najbolj svež. Žogice so postale popularne žele v zadnjih letih. Izdelane pa so iz mehke navadno penaste žogice, ki je pritrjena na elastiki, le ta pa je navadno pritrjena na trak, ki si ga nadenemo na glavo. Žogica je namenjena za trening odzivnosti, koordinacije, natančnosti, izmikanje in za popestritev treningov.

Posebne vreče za boks:

Hruškasta boksarska vreča
Hruškasta boksarska vreča
 • Vreča za aperkate je navadno izdelana iz kakovostnega in trpežnega umetnega materiala. Za razliko od vseh ostalih visečih vreč, ki visijo pravokotno na tla, je ta vreča zasnovana tako, da visi vzporedno s tlemi. Ta vreča je zaradi svoje oblike in pozicije namenjena predvsem za treninge aperkatov, vendar pa se na njej lahko trenirajo tudi direkti in krošeji. Velikost takšnih vreč je navadno nekje okoli 80 x 35 centimetrov.
 • Stenska boksarska vreča je še ena od nekoliko “drugačnih” boksarskih vreč. Če ji sploh lahko rečemo boksarska vreča, glede na to, da je bolj podobna blazini, kot vreči. Stanska vreča za boks je izdelana iz kompaktne pene, obdana je z trpežnim in močnim materialom, vse skupaj pa je pritrjeno na desko in jekleni okvir, ki se pritrdi na steno. Stenska vreča za boks je zelo uporaben vadbeni pripomoček, na katerem lahko trenirate vse vrste udarcev.

Iz česa so izdelane boksarske vreče?

Boksarske vreče so dan danes po večini izdelane iz umetnih materialov. Izjema so boksarske žoge in hruške. Predvsem pri velikih boksarskih vrečah se usnje počasi umika, saj so te vreče precej dražje, kot boksarske vreče izdelane iz umetnih materialov. Poleg tega morajo biti velike boksarske vreče, v kolikor hočemo usnjene, izdelane iz več različnih kosov usnja, saj so prevelike, da bi lahko bile izdelane iz samo enega kosa. To pa marsikoga tudi moti, saj želi boksarsko vrečo brez robov, s čim manj šivi… Še vedno pa marsikdo prisega na naravno usnje in zagovarja te vrste vreč. Nekateri pravijo tudi, da je trening na usnjenih boksarskih vrečah drugačen (boljši), kot na vrečah izdelanih iz umetnih materialov. Sam takšnih izkušenj oz. občutij nimam, tako da to težko komentiram. Težava pri usnjenih boksarskih vrečah je tudi vlaga. Veliko boksarskih dvoran, tudi domačih telovadnic, je v kletnih prostorih. In v kolikor ti prostori niso dobro zračeni in razvlaženi, lahko usnjene boksarske vreče začnejo plesneti.

Vse v Sloveniji izdelane SUD-ove boksarske vreče so izdelane iz zelo trpežnega in hvaležnega plastificiranega platna. Ki je praktično neuničljiv, hkrati pa ne potrebuje kakšno posebne nege, je odporen na vodo in vlago, tudi sončni žarki mu le s težka pridejo do živega.

Zelo pogosto se pri proizvodnji boksarskih vreč, sploh tistih, ki so nekoliko cenejše uporablja tudi zelo močno bombažno platno. Te vreče so sicer sorazmerno trpežne, vendar pa so zelo občutljive na vlago. Hkrati pa so po svoji površini precej grobe in sorazmerno hitro načnejo rokavice s katerimi trenirate na njih.

Eno najbolj pogostih materialov, ki se dan danes v svetu uporabljajo za izdelavo boksarskih vreč, je še vedno tudi umetno usnje. Umetno usnje je sicer precej širok pojem. Zavzema veliko različnih umetnih materialov, ki zamenjujejo naravno usnje. Po naših izkušnjah so ti materiali za izdelavo boksarskih vreč nekoliko premalo vzdržljivi.

S čim je napolnjena boksarska vreča?

Boksarska vreča SUD
Boksarska vreča SUD

Boksarske vreče so lahko napolnjene z več različnimi polnili. Nekatera polnila so dobra, nekatera odlična, nekatera pa so po našem mnenju in izkušnjah, ki jih imajo boksarji, tudi slaba. V tem članku se tej temi ne bomo zelo podrobno posvetili, saj imamo o tej temi napisan celoten članek, ki si ga lahko preberete tukaj. Vseeno pa bom omenil in na kratko opisal najbolj pogosta polnila za boksarske vreče, ki so zgoraj omenjene.

 • Odrezki blaga so precej dobro, če ne zelo dobro polnilo za boksarske vreče. Verjetno je to tudi najbolj pogosto polnilo pri klasičnih “heavy bag” boksarskih vrečah.
 • Voda je tudi eno od polnil, ki se zelo pogosto uporablja pri samostoječih boksarskih vrečah, vse bolj pogosto pa jo uporabljajo tudi pri visečih vrečah. Pri vodi je večna težava pri vprašanju, kaj če se razlije. Takšne vreče, predvsem samostoječe, je tudi zelo težko prenašati oz. premikati, zaradi teže… Voda ima nekaj zelo dobrih lastnosti, v nekaterih situacijah, pa je to zagotovo najslabše polnilo, sploh če pride do izliva.
 • Posebna pena, ki jo pri SUD-u uporabljamo za naše Evolution boksarske vreče, podobno polnilo pa je tudi v samostoječi boksarski vreči. Več o tem polnilu si lahko preberete v že omenjenem članku. Ima pa polnilo veliko zelo dobrih lastnosti.
 • Mivka oz. koruzna zrna so tudi pogosto polnilo, sploh pri manjših, specifičnih boksarskih vrečah. Predvsem pri vrečah za aperkate se to polnilo pogosto uporablja. Pri večjih boksarskih vrečah je to polnilo praktično neuporabno, zaradi svoje teže in trdote, do katere pride…
 • Zrak je polnilo pri vseh hruškah in žogah. torej pri vseh boksarskih vrečah, ki imajo v svoji notranjosti dušo oz. napihljivo jedro.

Koliko prostora imamo v stanovanju?

Pri montaži oz. namestitvi katere koli boksarske vreče moramo upoštevati dejstvo, da boksarske vreče za kvalitetno uporabo oz. trening potrebujejo svoj prostor. Nekatere vreče potrebujejo več prostora, druge spet manj, vendar vse ga seveda potrebujejo. Več o montaži boksarske vreče si preberite s članku “Kako montirati boksarsko vrečo?”.

V tem članku pa bomo na kratko pogledali približno koliko prostora morate imeti za določen tip boksarske vreče.

 • Klasične viseče boksarske vreče potrebujejo za svoje nihanje minimalno cca 45 centimetrov prostora, še boljše je, če je tega prostora še nekaj več. Idealno pri visečih vrečah za boks je, da imate okoli boksarske vreče cca 2 metra prostora z vseh strani. V takem prostoru lahko boksarsko vrečo uporabljate v največji možni meri… V skrajnem primeru, da živite v majhnem stanovanju in imate ozek hodnik, v katerem lahko obesite boks vrečo, bo tudi to dober prostor za njeno uporabo. Trening na njej pa bo prostoru prilagojen. Žal ne boste mogli trenirate izmikov z nogami v stran, kroženja okoli vreče in podobno…
 • Samostoječe boksarske vreče potrebujejo podobno prostora, kot viseče vreče za boks. Je pa pri namestitvi stoječe vreče enostavneje, ker jo lahko postavite kamorkoli jo želite in je neodvisna od pritrjevanja…
 • Hruške za boks so v stanovanjskih objektih, ki si jih delite z drugimi (blok, vrstne hiše, dvojčki…) praktično neuporabna. Pa na zaradi prostora, vendar zaradi hrupa, ki ga hruška ob uporabi “proizvaja”. Hrup se po zidovih prenaša in sosedje bodo zelo hitro povedali, da z vašimi treningi niso navdušeni… Drugače pa za montažo in uporabo hruške ne potrebujete zelo veliko prostora. Konzolna plošča je dolga cca 65 in široka cca 50 centimetrov, ob tem pa potrebujete na eni strani še cca 1 meter prostora, da lahko nemoteno stojite in udarjate.
 • Žoga za boks z elastikama je, kar se prostora tiče verjetno najbolj “potratna”. Za njeno namestitev je idealen nekoliko višji strop, vsaj 3 metre, odlično pa je če je še nekaj 10 cm višji. Tudi v širino oz. dolžino boste potrebovali kej nekaj prostora, saj žoga ob udarcu zaniha vsaj 1,5 metra v katero koli smer.
 • Stenska boksarska vreča ne potrebuje veliko prostora. Za namestitev in uporabo ga potrebuje malenkost več, kot hruška. Je pa njena uporaba vseeno veliko bolj prijazna do sosedov, kot hruška, tako da je stenska vreča uporabna tudi v večstanovanjskih objektih. Potrebujete pa za montažo močno zidano steno.

Kaj želim trenirati na boksarski vreči?

Pred nakupom boksarske vreče je zelo dobro, če si odgovorite tudi na vprašanje, kaj bom treniral na boksarski vreči. So to samo ročni udarci, morda tudi nožne udarce, imam v planu z boksarsko vrečo izvajati tudi kakšne drugačne vaje (Več o idejah, kako še lahko uporabljate boksarsko vrečo za svoj trening, si lahko preberete v tem članku), bo to rekreacija, ali lahko preraste tudi v kaj več?

Individualni trneing boksa
Trening na boksarski vreči
 • V kolikor je vaš odgovor boks, potem vam svetujem, da razmišljate o nakupu med klasičnima 120 in 180 centimetrskima vrečama, oz. kakšno od dolžin vmes. !20 centimetrska boksarska vreča je že dovolj velika in težka, da lahko na njen naredite zelo dober rekreativni in pa tudi tekmovalni trening boksa. Pri daljših vrečah pridobite samo na teži, uporabnost daljših vreč v primerjavi s 120 centimetrsko vrečo ni nič večja, ko govorimo o treningu boksa.
 • V kolikor je vaš odgovor kickboxing, vam prav tako svetujem, da izbirate med zgoraj omenjenima vrečama za boks. Za klasične discipline kickboxinga bo zadostovala že 120 centimetrska vreča, saj se na njej lahko izvajajo vse ročne tehnike, ter nožne tehnike nad višino pasu. V kolikor pa želite trenirati na boksarski vreči low kick različico kickboxinga, potem je odgovor 170 centimetrska vreča, ali daljša.
 • Če je vaš odgovor tajski boks, ali savate, potem kaj dosti izbire nimate, 170 centimetrska vreča, ali daljša.
 • Pri treningu karateja je podobno, kot pri kickboxingu, najverjetneje bo zadostovala že 120 centimetrska vreča, vendar če si boste kupili 175 centimetrsko vrečo Pro-Fighter, ne boste nič zgrešili.
 •  V kolikor je vaš odgovor kakšna od drugih borilnih veščin in še vedno oklevate med dolžino boksarske vreče, se enostavno vprašajte, katere udarce bom pri treningu uporabljal. Če boste izvajali nožne tehnike tudi v pod pasom, se pravi brce v noge, potem boste potrebovali daljšo vrečo, v kolikor ne, vam bo najverjetneje zadostovala 120 cm vreča.

V spodnji tabeli je na zelo enostaven in nazoren način označeno, katera boksarska vreča je primerna za katerega od športov.

Šport / Dolžina boksarske vreče

Do 100 cm

100 – 150 cm

Cca 170 cm

Boks

x

x

Tajski boks, savate

x

Kickboxing

x

x

Karate

x

x

Taekwondo

x

x

Rekreacija in zabava

x

x

x

Velikokrat se ljudje odločajo za manjše boksarske vreče tudi zaradi prostorske stiske v stanovanju. Vendar, glede na to, da se vreče več ali manj razlikujejo samo po višini (klasične vreče), je navadno vseeno, ali v kot postavite 120 ali 175 centimetrov visoko vrečo… Samo v razmislek.

Kako kvalitetno boksarsko vrečo potrebujem?

Tako, kot pri vseh ostalih stvareh na trgu, je tudi na trgu borilne opreme podobno. Vsi imamo možnost izbire. V zadnjih letih je izbira na trgu borilnih veščin vedno bolj pestra. Vedno več je ponudbe različnih proizvajalcev in ponudnikov. Seveda pa je na nas samih, da se odločimo glede na naše potrebe, želje, morda izkušnje, priljubljene blagovne znamke, ali na podlagi česa drugega, kateri izdelek bomo kupili in kateri ne.

Verjetno si vsi želimo, da bi kupili najboljšo (v tem primeru) boksarsko vrečo za najnižjo možno ceno. Temu sledi vprašanje, kaj sploh je kvalitetna boksarska vreča, koliko časa mora vreča služiti svojemu namenu, da se jo lahko tretira, kot kvalitetno. Je “rok trajanja” edino merilo za kvaliteto boksarske vreče?

Trening z boksarsko vrečo
Trening z boksarsko vrečo

Zagotovo boste tudi vi našli še kakšno podobno vprašanje, katerega odgovor pa ni nujno mogoče napisati v enem stavku. Zame osebno je prvi pokazatelj kvalitete boksarske vreče njen “rok uporabe”, oz. to, kako dolgo jo je moč uporabljati, brez da bi imeli z njo težave z obrabo, raztrganine ipd. Glede na materiale, ki so danes na voljo v svetu, in na trpežnost, ki jo le-ti omogočajo, lahko rečem, da je moč dobiti zelo kvalitetno boksarsko vrečo, ki bo posamezniku (za domačo uporabo) lahko služila vsaj 10 let,, verjetno pa še mnogo dlje, cena te vreče pa je primerljiva s solidnimi tekaškimi copati, ki jih rekreativni tekač uniči v eni sezoni. Pri uporabi v športnih klubih, kjer so vreče veliko bolj obremenjene, je nekoliko drugače. Vendar vseeno se pričakuje, da bo kvalitetna boksarska vreča zdržala vsaj nekaj let.

Glede na to, da se s proizvodnjo in prodajo boksarskih vreč ukvarjamo že več, kot 23 let, lahko trdim, da za kvalitetno boksarsko vrečo (polnjeno z odrezki blaga) ne potrebujete odšteti več, kot 150€. V kolikor so vreče polnjene s posebnimi polnili, ki jih je prav tako potrebno plačati, se cene lahko hitro dvignejo do 300€ in več.

Po drugi strani, pa ne zagovarjam cenenih “igračk”, ki so sicer sorazmerno poceni, vendar se uničijo v nekaj uporabah. Zaradi tega, pri SUD-u tudi ne prodajamo raznoraznih “otroških kompletov”, pa napihljivih boksarskih vreče, boksarskih vreč, ki se pritrdijo na mizo… Pri vseh teh izdelkih, po mojem mnenju na prvem mestu ni boks, ali trening ene od veščin, vendar samo impulzivni, nepremišljeni nakup, ali pa zabava oz. hec. Te izdelki po večini nimajo uporabne vrednosti, ali pa jih lahko uporabljate nekajkrat, potem pa so primerni samo še za v smeti. Zaradi tega, kupovanje podobnih izdelkov odsvetujem.

V kolikor želite kvalitetno boksarsko vrečo, se pozanimajte, katere vreče se uporabljajo v boksarskih klubih, katere vreče uporabljajo doma posamezniki in so z njimi zadovoljni. Katere vreče, kljub zelo dolgi uporabi še vedno služijo svojemu namenu. Kateri proizvajalci ali trgovci vam ponujajo garancije…

Cene boksarskih vreč

Kot sem nakazal že v zgornjih odstavkih ne zagovarjam borilne opreme, ki ne služi svojemu namenu. Vse stvari, ki jih ponujamo na naši spletni strani so uporabne in več ali manj zelo kvalitetne. Seveda se kvaliteta spreminja glede na ceno, sploh pri izdelkih, kot so boksarske rokavice, kimone, pa tudi hruške in žoge za boks.

Pri boksarskih vrečah smo se odločili, da cenovno bolj dostopnih (cene nižje, kot 90€) boksarskih vreče sploh ne bomo imeli v ponudbi, saj vemo, da pri takšnih vrečah ne moremo zagotoviti potrebne kvalitete.

Torej moje mnenje je, da boste za sorazmerno kvalitetno boksarsko vrečo (klasično), ki je dolga okoli 90 centimetrov in je namenjena za rekreativni trening boksa, morali odšteti vsaj 80€, verjetno še kak € več. V kolikor želite bolj uporabno vrečo, ki je večja, se bo cena povzpela za okoli 20 do 30€, morda tudi več. pri 175 centimetrskih vrečah pa bo cena nihala nekje med 120€ in več.

Če pa govorimo o samostoječih boksarskih vrečah, ki so na našem trgu. Pa je moje mnenje, da lahko uporabne stoječe boksarske vreče preštejemo na prste ene roke. Cene teh vreč, pa so cca 2x do 3x višje, kot cene visečih boksarskih vreč enake kvalitete. Zakaj? Ker je izdelava kvalitetne in uporabne stoječe boksarske vreče veliko bolj zahtevna in tudi dražja, kot izdelava viseče boksarske vreče.

Vendar, kot omenjeno, sama cena tudi še ni zagotovilo, da bo izdelek kvaliteten. Pozanimajte se pri ljudeh, ki se spoznajo na izdelke, jih uporabljajo in so po možnosti preizkusili že več različnih vreč. Tako, da je njihovo mnenje osnovano na primerjavi.

Za konec morda samo moje mnenje. Če se odločate za nakup boksarske vreče, je po mojem mnenju vredno odšteti kak € več, za vrečo, za katero veš, da ti bo služila 5, 10, morda celo 15 let in več, kot pa v začetku privarčevati nekaj € za vrečo, ki jo boš čez pol leta, morda leto vrgel v smeti…

Boksarske vreče

SUD-ove boksarske vreče so sinonim za kakovost in odlično uporabnost, že več, kot 23 let. Velika večina boksarskih vreč je izdelana v Sloveniji, so plod našega znanja in znanja naših strank. Vse v Sloveniji izdelane boksarske vreče imajo 2 leti garancije.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 + one =